Adunare generală Romanian Hostelling

Adunare generală Romanian Hostelling

Monday, March 2, 2020

Adunare generală - Romanian Hostelling

Comunicat de presă

 

La Pensiunea Turistică & Ranch Poiana Mărului din jud. Brașov a avut loc, în zilele de 28-29 februarie 2020, Adunarea generală anuală a Asociației pentru Drumeții și Tabere de Tineret, Romanian Hostelling (RH). Au participat reprezentanți ai celor 7 hosteluri pentru tineret afiliate, reprezentanți ai unor Direcții Județene pentru Sport și Tineret din țară, parteneri ai RH din Germania, specialiști în domeniul managementului turismului pentru tineret.

A fost prezentat Raportul de activitate și Raportul financiar pentru anul 2019 și au fost menționate principalele direcții de activitate ale Asociației, pentru anul în curs.  Președintele Asociației, Volker Reiter, a menționat că Romanian Hostelling reprezintă o punte de legătură non-profit între stat și societate, cu scopul de a oferi servicii de calitate în turismul pentru tineret. „Colaborarea cu instituțiile centrale și locale ale statului este foarte importantă pentru noi”, a subliniat Volker Reiter menționând recenta semnare a unui Protocol  de colaborare cu Direcțiile Județene pentru Sport și Tineret din Regiunea Centru în contextul includerii de către Agenția pentru Dezvoltare Regională Centru în viitoarea Strategie de Dezvoltare 2020-2027 a unei priorități strategice destinată dezvoltării turismului pentru copii și tineri. O altă direcție de dezvoltare a RH este lărgirea colaborării cu Asociații similare din Europa, proiectul incluzând, anul acesta, youth hosteluri din Italia.

Reprezentanții Asociației Youth Hostel din Germania, Bernd Dohn și Karl Rosner au amintit că ideea de hostelling s-a născut în Germania și au reliefat sprijinul logistic și material pe care organizația îl acordă constant partenerului român. Ei au apreciat că Romanian Hostelling este bine poziționată pe piața turismului de tineret, atenționând asupra necesității ridicării continue a calității serviciilor oferite.

În cadrul reuniunii de la Poiana Mărului, Nicoleta Sonia David și Cătălin Lazăr, reprezentanți ai DJST Centru, au prezentat stadiul implementării privind inițiativa creării, în premieră în România, a primului Pachet integrat de servicii turistice pentru copii și tineret, cât și al organizării, în toamna acestui an, a primei ediții a Romanian Youth Travel Forum - Sibiu 2020.

De asemenea, expertul Federației Internaționale Youth Hostel cu sediul la Londra, Emilia Prodea, a făcut o descriere amănunțită a Managementului calității și sustenabilității și a standardelor minime care vor sta la baza activităților pentru tineret în hostelurile membre ale Romanian Hostelling. A fost, totodată, lansat în formă finală site-ul bilingv al Asociației -  www.hostelling.ro - care permite inclusiv rezervări pe platforma Hostelling International și oferă informații diverse despre turismul pentru tineret din România și din lume.

ROMANIAN HOSTELLING – ASOCIAŢIA PENTRU DRUMEŢII ŞI TABERE DE TINERET este o organizație neguvernamentală, non-profit, care a fost fondată în anul 2014. Asociația face parte dintr-o reţea internaţională de parteneri, dorind să contribuie la o mai bună înţelegere între tineri, membri sau nu ai asociaţiei şi ai partenerilor ei. Partenerul său principal este Hostelling International, înființat în 1932, cu peste 3,7 milioane de membri asociaţi și în jur de 4.000 de hosteluri în peste 80 de țări.