Adunarea generală a Romanian Hostelling

Adunarea generală a Romanian Hostelling

Tuesday, May 9, 2023
adunarea generală Sibiu Romanian Hostelling

La 26 aprilie 2023 a avut loc, la Sibiu, în Sala de ședințe a Forumului German din România, Adunarea generală a Asociației Romanian Hostelling. A fost prima ședință după 2020 până astăzi, interval în care omenirea s-a confruntat cu o serie de restricții sanitare cauzate de pandemia de covid.

În cadrul Adunării generale, a fost audiat Raportul de activitate al Comitetului director și Raportul Comisiei de cenzori.

Președintele Romanian Hostelling, Volker Reiter a subliniat că problemele sanitare din ultimii doi ani au dus la restrângerea temporară a activității de hosteling atât în România cât și pe plan internațional. În acest moment, sunt căutate formule noi de redresare atat financiară cât și organizatorică la nivel intern și internațional pentru a păstra conceptul de hostel pentru tineret. El a mulțumit partenerilor din Germania pentru sprijinul material și logistic acordat pe parcursul anilor și a prezentat ultimele contacte avut în vederea demarării unui proiect comun  de construire în România a unui hostel pentru tineret.

Prezenți la Adunare, consultanții din partea Hostelling Germania pentru România, Berndt Dohn și Carl Rossner și-au reafirmat dorința de a continua buna colaborare cu Hostelling Romania și au anunțat că în luna august vor prezenta boardului Hostelling Germania ideile discutate cu partenerul român, cu scopul obținerii unor fonduri pentru demararea proiectului menționat.

Adunarea generală a ales, la final, noul Birou executiv al Asociației care cuprinde cinci membri: Volker Reiter-președinte, Berndt Dohn, Carl Rosner, Doru Martiș și Valentin Țigău - membri.