Campania Sleep For Peace by Hostelling International

Campania Sleep For Peace by Hostelling International

Wednesday, December 11, 2019

Istoric

Campania „Sleep for Peace” a fost înființată inițial de către Asociația Hostelurilor pentru Tineri SUA în 2013 pentru a evidenția rolul important jucat de hosteluri în promovarea diversității culturale și promovarea schimburilor interculturale care duc la un dialog global. Ideea a fost adoptată de Hostelling International în 2015, de atunci s-a răspândit la hosteluri din peste 32 de țări și a primit sprijin din partea Organizației Mondiale a Turismului. Hostelurile rețelei HI oferă medii sigure și de calitate, ideale pentru adunarea tinerilor și crearea de relații care pot dura o viață întreagă. Hostelurile participante găzduiesc evenimente care promovează importanța călătoriei ca instrument de cunoaștere și toleranță la nivel global. Explorarea și călătoriile duc la o mai bună înțelegere a altor culturi, contribuind la crearea unei lumi mai pașnice, mai inteligente, mai tolerante.

Obiectivele campaniei

1. Implicarea oaspeților, a comunității locale, a voluntarilor și membrilor la întâlniri, evenimente și reflecții privind consolidarea păcii și înțelegerea interculturală.

2. Evidențarea hostelurilor din rețeaua HI ca locuri sigure în care culturile se întâlnesc.

3. Celebrarea diversității, a toleranței și a turismului de tineret în mișcarea Hostelling International.

4. Obținerea sprijinului din partea organizațiilor internaționale implicate în consolidarea păcii, pentru a îmbunătăți impactul și răspândirea valorilor noastre comune.

Evidențierea diversității culturale în rețeaua HI

Fiecare Asociație participantă la această campanie a fost combinată cu o altă Asociație cu care a schimbat o „Casetă a culturii”, care conține între 5 și 10 elemente care reprezintă cultura, limba, tradițiile sau alte particularități ale țării respective. La ediția din 2019 au participat 33 de țări de pe 5 continente. ROMANIAN HOSTELLING s-a implicat în acest proiect, primind Caseta culturii de la Italia și trimițând una în Germania. Conținutul acestora a fost dezvăluit pe 21 septembrie 2019, Ziua Internațională a Păcii promovată de Organizația Națiunilor Unite.