Burg Hostel Sighișoara

Burg Hostel este aşezat în inima Cetăţii medievale și dispune de 80 de locuri de cazare în 20 camere, oferind condiţii ideale pentru grupuri de elevi, tineri şi studenţi, precum şi pentru turişti individuali şi familii.

Complexul hostelului este alcătuit din trei clădiri, iar între acestea se găseşte singura casă acoperită cu şindrilă din oraş, datând din secolul al XIV-lea.

Burg Hostel este patronat de Asociaţia Centrul Educaţional Interetnic pentru Tineret, înfiinţată în anul 2000, iar cel mai important proiect al acesteia îl reprezintă  „ProEtnica - Festival Intercultural Sighişoara”, desfăşurat anual începând cu 2001. ProEtnica este un instrument care promovează atât drepturile și expresia culturală a minorităților naționale, cât și dialogul cultural, acest lucru contribuind la consolidarea păcii interculturale într-o societate pluralistă și democratică.

În semn de apreciere pentru cele 20 de minorități etnice de pe teritoriul țării noastre și în vederea promovării specificului etnic și cultural al acestora, Burg Hostel a dedicat fiecăreia câte o cameră decorată cu ornamente specifice, constând într-o pictură manuală specifică fiecărei minorități.

Totodată, Burg Hostel este atât membru, cât și sediu pentru ”ROMANIAN HOSTELLING – Asociația  pentru  drumeții  și tabere de tineret”, fondată în anul 2014, având ca scop crearea unei infrasctructuri adecvate pentru grupuri şcolare şi extraşcolare. Asociaţia face parte din reţeaua internaţională Hostelling International, una dintre cele mai mari organizaţii internaționale din lume cu un număr de peste 3,7 milioane de membri şi o istorie de un secol.

Hostelling International urmăreşte promovarea educației tinerilor de toate națiile, în special a acelora cu resurse limitate, prin încurajarea cunoașterii, iubirii și interesului pentru mediul  rural, aprecierea valorilor culturale a orașelor din toate părțile lumii și, totodată, asigurarea de hosteluri și alte cazări în care să nu existe diferențe de origine, naționalitate, culoare, religie, sex, mediu sau opțiuni politice, astfel încât aceștia să manifeste o mai bună înțelegere a semenilor de acasă şi din lume.

 

 

Hostel Facilities
Bucătărie la dispoziție
Serviciu spălare haine
Wifi gratuit
Camere comune
Camere pentru familie
Cafe
Depozitare bagaje
Dormitor de femei

GPS: 46.220463, 24.792298

Direction: 

Burg Hostel este așezat în inima cetății medievale a orașului Sighișoara.
Centrul orașului, așa-numitul Oraș de Jos, precum și toate atracțiile turistice din oraș se află la doar câteva minute de mers pe jos.

Parcare
În Cetatea Sighişoara, aflată în patrimoniul UNESCO, accesul cu autoturisme este restricţionat. Sunt admise autoturisme de max. 3,5t şi max. 20 de minute de staționare (timp alocat pentru transportul bagajelor). Parcarea autoturismelor se face în Orașul de Jos. Prin aceasta susținem inițiativa transformării cetății medievale într-o zonă pietonală.

În cazul în care ajungeţi cu autoturismul personal/ autocarul/ microbuzul în oraş există 2 parcări disponibile pentru acestea: Piaţa Sigma (centrul oraşului) şi str. Anton Pann (la bariera de la urcarea în cetate)

Sosirea cu mașina

Sighișoara se află direct pe E 60, care face legătura între Amsterdam și Constanța. Acest drum traversează centrul orașului Sighișoara. Dealul Cetății este foarte vizibil, iar indicatoarele vă îndrumă cu ușurință în cetate.

Sosirea cu autobuzul, respectiv microbuzul

Pentru autobuze/ autocare/ microbuze vizitați următoarele site-uri: www.cditransport.ro și/sau www.autogari.ro

Sosirea cu trenul

Sighișoara se află pe principala rută feroviară a trenurilor directe internaționale din Münich, Viena si Budapesta. Pentru informații despre mersul trenurilor - www.cfrcalatori.ro 

Drumul cu taxiul din gară până în cetate costă aprox. 10,00 lei, respectiv 2.5 €. Această distanță poate fi parcursă pe jos în aproximativ 15 minute. Indicații: Dupã ce ați părăsit incinta gării, coborâți 50 m și faceți la dreapta, iar la prima stradă faceți stânga, pe strada Gãrii. La capătul strãzii o luați din nou la stânga, iar apoi la dreapta. Traversați râul Târnava Mare, iar apoi o luați la dreapta. Acum vã aflați direct în fața dealului cetății, niste scări duc în interiorul cetății. Urcați scările, faceți dreapta, iar apoi stânga pe lângă biserica catolică. De aici mai mergeți 70 m înainte și Burg Hostel se află pe partea stângă.

Sosirea cu avionul
Actualmente există un număr mare de companii aeriene low-cost cu destinația România. Blue-Air, German Wings și Wizz-Air au de regulã tarife mai mici decât companiile traditionale precum Tarom, Lufthansa sau Carpat-Air.
Cele mai apropiate aeroporturi internaționale sunt la Sibiu - 100 km, Cluj-Napoca - 170 km și București - 270 km.

http://distractx.com/tabara-sighisoara/#

TABĂRĂ SIGHIȘOARA 2020

PERIOADE DISPONIBILE:

15-21 iunie 2020 –   67 locuri disponibile

22-28 iunie 2020 –  67 locuri disponibile

06-12 iulie 2020 –   37 locuri disponibile

13-19 iulie 2020 –    12 locuri disponibile

27 iulie – 02 august 2020 - 37 locuri disponibile

03 – 09 august 2020 – 67 locuri disponibile

PROGRAM:

Luni

Vă urăm BUN VENIT în Tabăra Sighișoara 2020, începând cu ora 16.00 ne cazăm chiar în inima Cetății Medievale Sighișoara, la Burg Hostel, cel care ne va fi casă primitoare pentru următoarea săptămână, ducem bagajele în camere, apoi ne împărțim pe echipe mixte, pe categorii diferite de vârstă, precum și în funcție de localitatea de reședință sau școala.  Echipele vor fi formate din maximum 10 copii, vor avea o bandana colorată ca semn distinctiv.

 • Timp pentru lucru în echipă – indoor – copiii se vor cunoaște, își aleg un nume pentru echipă, un leader și își confecționează un steag.
 • Cina
 • Atelier Public speaking – copiii prezintă echipele, leaderii, se deschid putin în fața grupului nou format.

Marți

După micul dejun și înviorare, plecăm într-o drumeție către Villa Franka, unde ne așteaptă o panorama superba asupra Sighișoarei, o priveliște spectaculoasă de sus asupra întregii zone.  Prânzul îl vom lua la pachet.

Apoi ne delectam într-un un Parc de Aventură, unde ne vom testa limitele și ne vom redescoperi fiecare.

 • Jocuri de echipă
 • Abia spre seara ne întoarcem către Cetate, dupa o zi petrecută în natură.
 • Cina
 • Discotecă

Miercuri

A sosit momentul mult asteptat – descoperirea  cetășii  – Treasure Hunt în cetate – fiecare echipă va pleca împreună cu un instructor în descoperirea cetății.

 • Prânz
 • Ateliere de dezvoltare personală – Regele, Scaunele muzicale – Face-Painting
 • Atelier de confectionat măști
 • Cina
 • Bal mascat

Joi

– ziua excursiilor – vom vizita Salina Praid și ne vom plimba cu legendara Mocănița de la Sovata. Aceasta zi include taxe suplimentare – 100 ron pentru închiriere autocar, acces Salina Praid și Plimbarea cu Mocănița.

Vom lua prânzul la pachet.

Cina va include și supa de la prânz.

Seara filmului – punem proiectorul și vedem impreuna un film de desene animate.

Vineri

–  drumeție

 • Prânz
 • ziua îndemânării la tir cu arcul, praștia, blowgun, nerf
 • cina
 • opțional – discoteca sau karaoke

Sâmbătă

– scenete cu tematica taberei și photovoice

 • prânz
 • prezentare scenete cu tematica taberei și photovoice
 • cina
 • foc de tabără cu cântece la chitară – daca ne permit autoritatile, momentan suntem in discuții cu ei, asupra acestui aspect, în cazul în care nu ne permit foc de tabără în cetate, facem o petrecere de good-bye!

Duminică

– premierea, bagajele vor fi depozitate dupa micul dejun într-o cameră

- prânzul

- defluirea participantilor

- La Revedere Tabără Dragă! La revedere Echipă de Instructori dragi! La revedere Burg Hostel! Sperăm să ne revedem curând!!!!

PREȚ:

Preţul taberei este de numai 960 de ron, preţ care include totul, mai puţin transportul şi excursia.

Preţul excursiei este de numai 100 de ron şi include transport cu autocarul, intrarea la Salina Praid, şi plimbarea cu Mocăniţa!

Nu primim în tabără alţi adulţi în afara cadrelor didactice însoţitoare!

Pentru rezervarea fermă a locurilor este necesar un avans de 200 de ron per plătitor. Vă rugăm să ne contactaţi în acest sens.

Vă stăm cu mare drag la dispoziţie pentru detalii şi înscrieri la 0721.389.415 – Butaru Eugen, sau pe email, eugen@distractx.com!

Oferte pentru GRUPURI

Hostelul nostru oferă codiții ideale atât pentru grupuri de elevi și studenți, cât și pentru organizarea de excursii școlare și seminarii. Folosirea sălii de seminar, precum și a cramei pentru petreceri este gratuită.
Pentru liderii de grup și profesori oferim camere single și duble.

Tarif cazare pentru grupuri de peste 10 persoane, valabil pentru toate categoriile de camere.

 

Perioada pânã în 31.12.2020

Tarif Tineri /Adulți

Cazare fără masă

Cazare cu mic dejun

Cazare cu Demipensiune
(Mic Dejun + Cină)

Cazare cu pensiune completă

 Pentru grupuri de tineri până la 12 ani

40 lei

50 lei

65 lei

75 lei

 Pentru grupuri de la 13 ani și adulți

45 lei

58 lei

75 lei

90 lei

TVA inclus 5%

Supliment de 50 lei pentru o cameră single.

Gratuități:

 

 Cazarea și masa este gratuitã pentru:    

 
la un grup de peste:   
 
1 persoanã
 
20 persoane
 
2 persoane
 
40 persoane
 
3 persoane
 
50 persoane

 


 

 

Burg Hostel Sighișoara
str. Bastionului nr. 4-6, Sighișoara, cod 545400 jud. Mureș
+40 722 591 132
All year round